1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Poptávka po automobilech v Německu napřesrok oživí

german flag1Berlín - Prodej nových osobních automobilů v Německu by měl v příštím roce stoupnout na zhruba tři miliony vozů. Předpověděl to německý svaz automobilového průmyslu VDA.

V letošním roce se počítá s propadem o téměř pět procent na 2,93 milionu. Německo je největším automobilovým trhem v Evropě.

V listopadu prodej aut podle VDA meziročně klesl o dvě procenta na 254.700 vozů. Po očištění od vlivu rozdílného počtu pracovních dnů však vykázal nárůst o tři procenta. "Pomalá stabilizace německého trhu pokračuje," uvedl prezident VDA Matthias Wissmann.

Svaz VDA také předpověděl, že německé automobilky v příštím roce zvýší svou celosvětovou výrobu o 3,5 procenta na 14,7 milionu vozů, a to zejména kvůli rostoucí poptávce ve Spojených státech a Číně.

V Evropě je poptávka po autech pod zvýšeným tlakem, zejména kvůli negativním dopadům dluhové krize na ekonomiku. Evropští spotřebitelé kvůli vysoké nezaměstnanosti omezují nákupy dražšího zboží, jako jsou právě automobily. V poslední době se však na evropském automobilovém trhu objevují známky oživení.

05.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...