1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Příštím šéfem automobilky PSA se může stát Tavares

Peugeot citroen logo1Paříž - Současného šéfa automobilky PSA Peugeot Citroën Philippa Varina může v čele firmy vystřídat Carlos Tavares, bývalý muž číslo dvě ve vedení automobilky Renault.

Uvedly to nejmenované zdroje agentury Reuters informované o záležitosti. Jmenování prý bylo představenstvu firmy prezentováno na dnešní mimořádné schůzi. Automobilka po ní údajně na dnešek svolala schůzi s odboráři.

Podle jednoho ze zdrojů bude 55letý bývalý vysoce postavený ředitel ve francouzsko-japonské alianci Renault-Nissan přechodně působit ve druhé nejvyšší funkci v PSA, než se příští rok ujme vedení problémové automobilky. Mluvčí PSA se ke zprávám odmítl vyjádřit.

Zprávy o hledání nového šéfa PSA se vynořily o víkendu. Čínský partner Dongfeng Motor Group si podle zdrojů Reuters přeje, aby jeho investici doprovodily změny v nejvyšším vedení PSA. Hledání nástupce údajně vede současný ředitel Varin. Ten ale o víkendu zprávy o možném jmenování Tavarese odmítl komentovat.

PSA patří mezi podniky, na které měl největší dopad kolaps evropského automobilového trhu. Média minulý měsíc informovala, že vedení společnosti jedná o možné finanční injekci. Emise akcií by znamenala, že rodina Peugeotů ztratí kontrolu nad společností, kterou už asi dvě století de facto ovládá.

26.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...