1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodej osobních aut v Číně v listopadu stoupl o 15 procent

chinese flag1Peking - Prodej osobních automobilů v Číně v listopadu meziročně stoupl o téměř 15 procent díky oživení hospodářského růstu. Informoval o tom čínský státní deník China Daily s odvoláním na údaje Čínského svazu osobních automobilů (CPCA).

Od začátku roku prodej vzrostl o více než 17 procent na 15,4 milionu vozů, napsala agentura Reuters.

Podle listu tak celoroční tempo růstu prodeje osobních automobilů dosáhne minimálně 15 procent. Oficiální údaje Čínského sdružení automobilových výrobců (CAAM) o listopadovém prodeji všech motorových vozidel by měly být zveřejněny v úterý. V celém loňském roce tento prodej stoupl pouze o 4,3 procenta kvůli zpomalení hospodářského růstu a bojkotu japonských vozů v důsledku diplomatických sporů mezi Pekingem a Tokiem.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

Hrubý domácí produkt Číny ve třetím čtvrtletí meziročně stoupl o 7,8 procenta. Tempo růstu tak zrychlilo ze 7,5 procenta v předchozích třech měsících.

10.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...