1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodeje Hyundai v ČR za první čtyři měsíce roku jsou nejlepší v historii

Hyundai LogoZa první čtyři měsíce letošního roku prodal Hyundai na českém trhu celkem 6 549 vozů. To je ve srovnání s minulým rokem o 9,5 % víc. Jen v dubnu to pak bylo 1 649, což představuje druhý nejlepší výsledek mezi sledovanými značkami.

Automobilka tak upevnila postavení silné dvojky českého trhu.

Pozici nejprodávanějšího modelu značky si od začátku roku drží vůz Hyundai i30 s 2 044 prodanými kusy, což představuje v meziročním srovnání nárůst o 4,3 %. Velmi dobře se dařilo i novému modelu Tucson, kterého se jen v dubnu prodalo 206 a od začátku roku již 868 kusů.

Druhým nejžádanějším modelem z nabídky značky Hyundai je dlouhodobě model ix20. Od ledna do konce dubna letošního roku se pro něj rozhodlo již 1 801 zákazníků, díky čemuž své kategorii MPV-B s velkým tržním podílem, konkrétně 61 %, s přehledem vládne. Jen v dubnu si tento vůz koupilo 430 zákazníků, což představuje bezmála 65 % všech prodaných vozů v této kategorii a 15% nárůst oproti minulému roku

Uvedená čísla o prodejích jsou očištěna o zmanipulované prodeje a jsou tedy bez zmanipulovaných účelových registrací, jimiž některé konkurenční značky záměrně zkreslují své skutečné prodeje. V reálných prodejích není započtena ani tzv. neprůhledná kategorie a to z toho důvodu, že v této kategorii nelze jednoznačně identifikovat koncového zákazníka.

12.05.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...