1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ruská automobilka Avtotor zahájila výrobu vozů čínské značky Kaiyi

autovaz logoMoskva - Ruská automobilka Avtotor dnes ve své továrně v Kaliningradu zahájila výrobu vozů čínské značky Kaiyi. Informovala o tom agentura Reuters. Čínské značky se staly důležitými hráči na ruském automobilovém trhu po odchodu západních výrobců po invazi ruských vojsk na Ukrajinu.

 

Společnost Avtotor uvedla, že hodlá začátkem letošního roku zahájit prodej vozů Kaiyi E5 a do konce roku spustit výrobu dalších tří modelů této čínské značky. V minulosti Avtotor vyráběl automobily německé značky BMW a jihokorejských značek Hyundai a Kia.

Avtotor má nyní smlouvy také s dalšími dvěma čínskými automobilkami. Gubernátor Kaliningradské oblasti Anton Alichanov v prosinci uvedl, že podnik plánuje v letošním roce vyrobit zhruba 50.000 automobilů.

Celkový prodej aut v Rusku se v loňském roce, kdy Moskva rozpoutala válku na Ukrajině, snížil o 59 procent na 626.300 vozů, což představovalo nejslabší výsledek za několik desetiletí. Většina prodaných modelů byla ruské nebo čínské výroby.

Ruský automobilový trh je daleko od svého vrcholu z roku 2008, kdy se v Rusku prodaly téměř tři miliony vozů a kdy se také spekulovalo, že země předstihne Německo jako nejdůležitější automobilový trh v Evropě. Mezinárodní finanční krize a sankce, které následovaly po anexi Krymu, ale tento vývoj změnily.

07.02.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...