1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŠKODA AUTO je již po jednadvacáté v čele žebříčku CZECH TOP 100

skoda rapidMladá Boleslav/Praha – ŠKODA AUTO opět potvrdila svou výjimečnou pozici v rámci české ekonomiky: již po jednadvacáté zvítězila v hodnocení firem ‚CZECH TOP 100’.

Kromě toho automobilka vévodila i žebříčku ‚100 nejobdivovanějších firem v České republice‘. ŠKODA AUTO se této renomované ekonomické ankety pořádané sdružením CZECH TOP 100 účastní již od roku 1996 a je v ní zdaleka nejčastěji vyznamenanou firmou.

ŠKODA AUTO svým 21. úspěchem v renomovaném žebříčku potvrdila výjimečné postavení v rámci české ekonomiky i společnosti. Automobilka je zdaleka nejčastěji oceňovanou společností. ŠKODA AUTO tak logicky vede i v pořadí „AllStars“, které zahrnuje jen nejúspěšnější firmy v historii žebříčku. Sdružení CZECH TOP 100 stejnojmenný žebříček sestavuje od roku 1996. V žebříčku jsou každoročně hodnoceny významné české společnosti na základě aktuálního vývoje ekonomických a dalších ukazatelů, jako je například kvalita produktů, hodnota firmy, společenská zodpovědnost a atraktivita firmy jakožto zaměstnavatele. ŠKODA AUTO na celém světě zaměstnává více než 35 000 pracovníků, v České republice pak provozuje vlastní střední odborné učiliště a spolupracuje s mnoha vysokými školami a dalšími organizacemi v zemi.

V roce 2017 dodala ŠKODA svým zákazníkům celosvětově již počtvrté za sebou více než 1 milion vozů za jeden kalendářní rok. Na úspěšný loňský rok automobilka navazuje i v roce letošním: za prvních pět měsíců roku 2018 bylo zákazníkům ve více než 100 zemích dodáno 536 200 vozů značky ŠKODA, což představuje ve srovnání s velmi úspěšným rokem 2017 nárůst o 11,7 %.

Jedním s nejdůležitějších faktorů trvalého růstu je SUV-ofenzíva značky. V únoru 2017 vstoupil na trh model ŠKODA KODIAQ – první velké SUV mladoboleslavské automobilky. V říjnu téhož roku rozšířil paletu vozů SUV i kompaktní model ŠKODA KAROQ. V SUV-ofenzívě pokračuje ŠKODA AUTO i letos. Již brzy vstoupí na trh model ŠKODA KAMIQ, který bude exkluzivně nabízen na nejdůležitějším trhu značky ŠKODA – v Číně. Na letošním autosalonu v Ženevě představila automobilka také VISION X, koncept městského crossoveru, jehož sériová verze bude představena již v příštím roce.

ŠKODA AUTO se také důsledně připravuje na budoucnost. Automobilka v následujících pěti letech investuje 2 miliardy eur do alternativních pohonů a digitalizace. Jedná se o největší investiční program v její dosavadní historii.

18.06.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...