1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Auto začne na jaře vyrábět v Rusku model Rapid

skoda rapidMladá Boleslav/Kaluga - Automobilka Škoda Auto začne na jaře příštího roku vyrábět v ruském závodě Kaluga model Škoda Rapid. Automobilka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Dosud se tam vyráběla Škoda Fabia, zhruba v polovině letošího roku tam byla ukončena výroba Octavie druhé generace. Ve druhém ruském závodě v Nižním Novgorodě Škoda působí přesně rok, vyrobila tam zatím asi 30.000 vozů.

Škoda Rapid se začne na jaře vyrábět ve společném závodě firmy Volkswagen Group Rus a Škoda Auto. "Výroba staré Octavie tam byla ukončena a nyní se tam vyrábí Fabia a vozy Volkswagen," řekl ČTK mluvčí automobilky Jozef Baláž. Od druhé poloviny roku byla zavedena výroba nejnovější generace Octavie ve druhém ruském závodě v Nižním Novgorodu, kde se vyrábí ještě Škoda Yeti a Volkswagen Jetta.

V roce 2012 dosáhla Škoda Auto na ruském trhu nového rekordu v podobě 99.100 prodaných vozů. V dosavadním průběhu roku 2013 dodala ruským zákazníkům 78.900 vozů. Rusko je třetím největším odbytištěm značky na světě a druhým největším v Evropě. Zhruba 52 procent prodejů Škody v prvních jedenácti měsících roku 2013 připadlo na model Škoda Octavia.

Škoda Auto loni prodala rekordních 939.200 aut, meziročně zvýšila prodej o 6,8 procenta. V roce 2012 dosáhla obratu 262,6 miliardy korun. Loni činil provozní zisk automobilky 449 milionů eur (11,5 miliardy Kč). Podle informací ČTK by příští rok, pravděpodobně na autosalonu v Ženevě, měla firma představit koncept většího sportovního užitkového vozidla (SUV).

14.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...