1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

TATRA pomáhá při hašení požárů v Izraeli

tatra izraelNa podzim minulého roku financovala Česká republika nákup hasičského speciálu společnosti TATRA TRUCKS jako podporu státu Izrael.

Příjemcem hasičského speciálu TATRA PHOENIX Euro 6 byl Židovský národní fond (Keren Kayemeth Leisrael – Jewish National Fund).

Posláním fondu je vykupovat půdu pro židovské osídlení a dále též například vysazování stromů, zalesňování či zemědělské projekty. Hasičská TATRA se již v Izraeli aktivně zapojila do hašení požárů.

„Jednou z forem „protestů" hnutí Hamás v posledních dnech je posílání zápalných náloží z Gazy na izraelské území. V důsledku toho došlo k rozsáhlým požárům nejen polí, ale i přírodní rezervace. Hašení se zúčastnili i hasiči našeho fondu a pozornost přitáhl vůz TATRA, zakoupený loni vládou České republiky. TATRA si v Izraeli přímo v akci při hašení lesních požárů dělá skvělou reklamu," řekl po návratu z Izraele Michal Pacovský, prezident české rady Židovského národního fondu.

Zástupci Izraele si v loňském roce konfigurovali vůz TATRA PHOENIX Euro 6 s krátkou kabinou, na podvozek byla následně v Továrně hasicí techniky v Poličce vyhotovena hasičská nástavba. Vše ve žlutých barvách, které v Izraeli označují hasičskou techniku. Následně byl hasičský speciál loni na podzim Milanem Chovancem, tehdejším ministrem vnitra, a Michaelou Marxovou, ministryní práce a sociálních věcí, předán Izraeli.

Naposledy se hasičský vůz TATRA podílel na hašení lesního požáru v přírodní rezervaci nedaleko Gazy na jihu Izraele. Automobily TATRA jsou ve světě vyhlášeny díky skvělé práci v terénu, při hašení lesních požárů v Izraeli proto poskytuje hasičský speciál darovaný českou vládou nenahraditelné služby.

27.06.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...