1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

TPCA bude ve svém kolínském závodě vyrábět pro Toyotu model Yaris

TPCA logoOvčáry – Automobilka TPCA dnes oznámila, že v budoucnu plánuje ke stávající výrobě přidat i výrobu modelu Toyota Yaris. Načasování výroby nového modelu, objem investic a předpokládaný objem výroby budou oznámeny později.

Uvedení druhého modelu Toyoty bude pro český závod znamenat posílení stability výroby i zaměstnanosti. Toyota Yaris bude však nadále vyráběn i ve svém původním „mateřském“ závodu ve Francii – Toyota Motor Manufacturing France (TMMF).

„S tímto modelem přicházejí do TPCA nové technologie, včetně nové modulární platformy TNGA (Toyota New Global Architecture) a hybridní technologie. Zároveň tím navýšíme výrobu vozů Toyota v kolínském závodu,“ uvedl Johan van Zyl, prezident a výkonný ředitel TME (Toyota Motor Europe).

TPCA je společný podnik skupiny PSA a Toyoty. Od roku 2005 vyrábí malé kompaktní vozy Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1. V listopadu 2018 oznámily obě mateřské společnosti, že Toyota od 1. ledna 2021 podnik plně převezme, bude však i po tomto datu pokračovat ve výrobě vozidel všech tří značek.

„Uvedení Yarisu a vůbec poprvé i hybridní technologie do naší výroby pro Toyotu je radostná zpráva pro náš závod i pro všechny naše zaměstnance,“ říká Koreatsu Aoki, prezident TPCA. „Těšíme se na nové vzrušující příležitosti, které před námi stojí.“

17.01.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...