1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V závodě Hyundai je ekologie na prvním místě

Hyundai LogoV rámci ještě důslednějšího ekologického chování začal nošovický závod Hyundai používat k čištění zaolejovaných součástek mycí stůl, který oleje a maziva odbourává bez použití organických rozpouštědel, a to působením bakterií.

Unikátní zařízení obsahuje šedesát litrů speciální kapaliny, kterou vestavěné topné těleso udržuje na neustálé teplotě cca 37 stupňů Celsia, potřebné k udržení aktivity bakterií. Tyto bakterie se živí uhlovodíky, tedy oleji a mazivy, které beze zbytku rozkládají, a to rychlostí půl litru oleje za den. Náplň v zařízení cirkuluje, takže se doplňují pouze provozní ztráty, vzniklé vyjímáním mokrých součástek z lázně.

Jan Hlubocký, specialista z převodovkárny, kde se nový mycí stůl používá, říká: „Náplní je – na rozdíl od tradičního mytí v organických rozpouštědlech – plně odbouratelná, nehořlavá a ekologicky zcela nezávadná kapalina, takže odpadají přísná bezpečnostní pravidla při provozu mycího stolu, zápach i následná likvidace použitých ředidel, která jsou nebezpečným odpadem.“

16.08.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...