1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Volkswagen na Slovensku otevřel novou lisovnu za 2,4 miliardy Kč

volkswagen logo2Bratislava - Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen po dvou letech výstavby spustil výrobu v nové lisovně, do které investoval 90 milionů eur (2,4 miliardy Kč).

Projekt je součástí rozsáhlého investičního programu Volkswagenu na Slovensku.

"Jde o jediný lis na Slovensku pro hliníkové a současně ocelové plechy. Denně na něm vyrobíme přes 13.000 komponentů," řekl předseda představenstva společnosti Volkswagen Slovakia Albrecht Reimold. Dodal, že díky nové lisovně, ve které najde práci 100 lidí, bude Volkswagen v Bratislavě vyrábět více součástek.

Komponenty z lisovny továrna využije při montáži sportovně užitkových modelů, jež loni tvořily většinu produkce závodu. Volkswagen na Slovensku vyrábí vozy Volkswagen Touareg a Audi Q7 a také části vozu Porsche Cayenne. Do výrobního portfolia závodu patří také malé automobily Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen up!, které jsou postaveny na stejné platformě.

Výstavba nové lisovny je součástí investičního programu v objemu 1,5 miliardy eur, který Volkswagen ohlásil na Slovensku v roce 2011. Loni bratislavský závod automobilky zahájil výstavbu nové karosárny za více než 600 milionů eur, jejíž dokončení očekává v příštím roce.

Volkswagen na Slovensku zaměstnává více než 9400 pracovníků, čímž se v zemi řadí k největším zaměstnavatelům. Bratislavský závod automobilky loni zdvojnásobil produkci aut na rekordních téměř 420.000 vozidel. Stal se tak největším výrobcem aut na Slovensku. Kromě Volkswagenu v zemi montují vozy také závody korejské Kia Motors a francouzského koncernu PSA Peugeot Citroën.

25.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...