1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Volkswagen v listopadu zvýšil odbyt, míří k celoročnímu rekordu

volkswagen logo2Wolfsburg - Německá automobilka Volkswagen v listopadu meziročně zvýšila odbyt o zhruba čtyři procenta na 828.600 vozů. Firma dnes uvedla, že v období od ledna do listopadu odbyt vzrostl o téměř pět procent na 8,68 milionu vozů.

Volkswagen je tak podle agentury DPA na cestě k tomu, aby dosáhl rekordního celoročního odbytu.

"Skupina Volkswagen dosáhla velmi dobrého výsledku navzdory přetrvávající ekonomické nejistotě," uvedl člen představenstva Christian Klingler, který je ve firmě zodpovědný za prodej. "Naše značky zaznamenaly silný růst především v Číně," dodal.

Volkswagen, jehož součástí je mladoboleslavská Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se ale hodlá stát i největším výrobcem aut na světě. V celém letošním roce má Volkswagen v úmyslu dosáhnout rekordního odbytu 9,5 milionu vozů.

Součástí koncernu Volkswagen jsou i značky VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini nebo Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

Automobilka Škoda Auto již ve čtvrtek oznámila, že v listopadu dodala svým zákazníkům zhruba 82.000 vozů, což je meziročně o 5,3 procenta více. Od začátku letošního roku nicméně počet dodaných vozů o téměř tři procenta klesl a dosáhl zhruba 850.700.

18.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...