1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Volvo plánuje restrukturalizaci výroby autobusů v Evropě, zruší 1600 míst

volvo logo1Stockholm - Švédská společnost Volvo Group chystá restrukturalizaci výroby autobusů v Evropě s cílem obnovit její ziskovost. Součástí plánu je prodej závodu na karoserie v Polsku a zrušení 1600 pracovních míst. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

 

Volvo tak použije v Evropě stejný model, jaký se osvědčil na jiných trzích. To znamená, že se v Evropě zaměří na výrobu podvozků, zatímco při výrobě karoserií bude spolupracovat s externími společnostmi. Kvůli prodeji závodu na výrobu karoserií v polské Vratislavi, který je v plánu na první čtvrtletí příštího roku, firma zaúčtuje rezervu na restrukturalizaci 1,3 miliardy švédských korun (2,8 miliardy Kč). Ta bude mít negativní dopad na provozní výsledky firmy v prvním čtvrtletí letošního roku.

"Rozhodnutí o ukončení výroby celých autobusů a autokarů bude mít dopad asi na 1600 pracovních míst ve Volvo Buses, z toho zhruba 1500 míst je ve Vratislavi," uvedla skupina. Volvu zůstane v Polsku více než 2100 zaměstnanců, kteří pracují ve firmách Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment a na dalších pozicích ve skupině.

21.03.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...