1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobní závod Škoda Auto v M.Boleslavi povede Pavel Richter

Skoda logoMladá Boleslav - Závod automobilky Škoda Auto na výrobu modelů Octavie a Rapid v Mladé Boleslavi povede od Nového roku Pavel Richter (41), který dosud řídil výrobu vozů Škoda ve východočeských Kvasinách.

Jeho funkci převezme Jiří Černý (51), jenž v minulosti působil v kolínské automobilce TPCA. Firma to sdělila ČTK.

Richter do automobilky nastoupil v roce 2000 a působil ve vedoucích pozicích v Česku i v zahraničí. Od dubna 2010 vedl svařovny v Kvasinách, v roce 2011 se stal vedoucím závodu. Během jeho působení prošel závod Kvasiny modernizací a byla nastartována užší spolupráce s vedením města a regionu. Pod jeho vedením naběhla výroba všech současných modelů z Kvasin - modernizovaných modelů Yeti a Superb a také reintegrace montáže modelu Roomster.

Od 1. ledna Richter přebírá zodpovědnost za výrobu vozů Octavia a Rapid v závodě v Mladé Boleslavi. "S Pavlem Richterem získává největší výrobní závod Škoda jednoho z našich nejzkušenějších manažerů," uvedl člen představenstva automobilky Michael Oeljeklaus.

Černý, který se od stejného data stane vedoucím výroby vozů Škoda v Kvasinách, má mnohaleté zkušenosti v automobilovém průmyslu. Mimo výrobce automobilových komponentů Linde+Wiemann CZ a Johnson Controls působil také ve vedoucích pozicích v automobilce Liaz nebo jako viceprezident výrobního závodu TPCA v Kolíně. Vystudoval České vysoké učení technické v Praze. "V osobě Jiřího Černého jsme získali erudovaného odborníka, který bude v nastoupeném směru dalšího rozvoje a zvyšování kompetencí našeho východočeského závodu a jeho 4400 zaměstnanců pokračovat," uvedl Oeljeklaus.

Škoda Auto v roce 2012 dosáhla obratu 262,6 miliardy korun. Na celkovém exportu České republiky se podílí 7,3 procenta. Loni činil provozní zisk automobilky 449 milionů eur (11,5 miliardy Kč).

03.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...