1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Značka VW Scout získá v USA pro stavbu továrny státní podporu 1,29 miliardy USD

volkswagen factoryColumbia - Německá automobilka Volkswagen ve Spojených státech získá státní podporu 1,29 miliardy dolarů (28,9 miliardy Kč) pro stavbu továrny, do které investuje dvě miliardy dolarů. Bude v ní vyrábět nákladní auta a sportovně-užitkové vozy (SUV) značky Scout.

Zákon schvalující státní pobídku v pondělí podepsal guvernér státu Jižní Karolína Henry McMaster. Projekt by také mohl získat až 180 milionů dolarů na daňových úlevách na rozvoj pracovních míst, řekl podle agentury Reuters ministr obchodu Jižní Karolíny Harry Lightsey.

Volkswagen loni v květnu sdělil, že ve Spojených státech znovu uvede off-roadovou značku Scout. Bude nabízet nové elektrické pick-upy a SUV. Firma doufá, že tak nakonec vytvoří 4000 pracovních míst a ročně bude vyrábět 200.000 vozidel Scout.

Stavět by se mělo začít v polovině letošního roku a zahájení výroby se předpokládá do konce roku 2026. Volkswagen naposledy prodával pick-up ve Spojených státech na začátku 80. let.

V Jižní Karolíně už sídlí americká divize německé automobilky BMW, která tam má co do objemu největší závod. V tomto státě se nachází také více než 500 společností souvisejících s automobilovým průmyslem, který tam dává práci 75.000 zaměstnanců.

Volkswagen posiluje přítomnost na americkém kontinentě. Minulý týden firma oznámila, že v kanadské provincii Ontario postaví svou první továrnu na baterie pro elektromobily v Severní Americe.

23.03.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...