1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Baxter ukončí výrobu vakcín v závodě u Jevan, propustí 275 lidí

ockovanieJevany - Mezinárodní farmaceutická společnost Baxter ukončí výrobu vakcín v závodě v Bohumile nedaleko Jevan u Prahy. Uzavřením závodu přijde o práci 275 zaměstnanců.

Firma ČTK sdělila, že se chce zaměřit na své hlavní aktivity, především na výrobu produktů z krevní plazmy.

Změny se podle tiskové zprávy dotknou pouze společnosti Baxter BioScience se sídlem v Bohumile. Veškeré aktivity firmy Baxter Czech, zajišťující dostupnost léčivých přípravků a zdravotnických prostředků, by měly zůstat nezměněny.

"Rozhodnutí ukončit výrobu vakcín v závodě v Bohumile vyplynulo z nutnosti zaměřit se na hlavní aktivity společnosti, především výrobu rekombinantních produktů a přípravků z plazmy, které se používají k léčbě hemofilie a dalších poruch krvetvorby, k léčbě poruch imunity, popálenin, šoku a dalších chronických nebo akutních krevních onemocnění," oznámila společnost, o níž se v minulosti v médiích hovořilo mimo jiné v souvislosti s výrobou vakcín proti prasečí chřipce.

Výroba v Bohumile má skončit na sklonku února. Ke konci dubna budou rozvázány pracovní poměry s 237 zaměstnanci a o dva měsíce později se zbylými 38 pracovníky. Firma chce některým odborníkům najít uplatnění v jiných lokalitách, kde působí. Zbylým zaměstnancům hodlá pomoci při hledání nových míst. K zákonnému odstupnému jim vyplatí dobrovolné odstupné na základě odpracovaných let.

Baxter International Inc. je mezinárodní farmaceutická společnost s výrobními závody po celém světě. V roce 2012 dosáhla prodejů ve výši 14,2 miliardy dolarů (zhruba 286 miliard korun) a zaměstnávala přes 51.000 lidí.

29.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...