1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Chevron odchází z největší australské rafinerie Caltex

Chevron Gas StationSydney - Americký ropný koncern Chevron je další společností, která odchází z odvětví zpracování ropy v Austrálii.

Firma sdělila, že prodá celý svůj poloviční podíl v největší australské rafinerské společnosti Caltex Australia za zhruba 3,6 miliardy dolarů (asi 92 miliard Kč).

Chevron odchází z australské výroby ropných produktů po téměř 40 letech působení, sdělila agentura Reuters. Odvětví se dostalo pod tlak klesajících cen a vysokých nákladů, které snižují rafinerské marže.

Loni prodal britsko-nizozemský koncern Royal Dutch Shell své australské rafinerské aktivity a čerpací stanice. Britská BP odprodala svou rafinerii ve státě Queensland a nyní australského dceřiného výrobce silničních povrchů.

Chevron nabízí svůj podíl ve společnosti Caltex se zhruba desetiprocentní slevou proti dnešní tržní ceně akcie této firmy. Transakce bude největším jednotlivým prodejem v oblasti Asie a Tichomoří od ledna, kdy indická vláda prodala podíl v uhelné společnosti Coal India za 3,6 miliardy dolarů.

31.03.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...