1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Do bohumínské Bochemie vstupuje německá společnost Schülke

chemicke skumavkyBohumín - Do divize Hygiena bohumínské společnosti Bochemie, která je dodavatelem speciálních chemikálií, vstupuje německá společnost Schülke.

Tato dceřiná firma nadnárodní společnosti Air Liquide Healthcare je specialistou v oboru nemocniční dezinfekce a hygieny. Pro Air Liquide to znamená rozšíření značky ve zdravotnictví a posílení na trhu ve východní Evropě, sdělila ČTK mluvčí Bochemie Eva Kijonková. Hodnotu akvizice neuvedla.

Specializovaná divize Bochemie je v oboru hygieny na trhu v České republice rozhodujícím hráčem. "Vyvíjí a prodává výrobky pro dezinfekci v nemocnicích, pro veterinární ordinace, pro zemědělství a pro využití v potravinářském průmyslu. Divize generovala v roce 2014 tržby téměř sedm milionů eur (přes 190 milionů korun)," uvedla Kijonková. Kromě Česka firma svou produkci prodává převážně na Slovensku, v Polsku, Rusku a Rumunsku a v několika posledních letech se export zvyšuje.

"Tato akvizice je zcela v souladu se strategií Air Liquide v oblasti zdravotnické hygieny. Posiluje naši přítomnost ve východní Evropě díky připojení nových trhů, jakými jsou Česká republika a Slovensko," uvedl výkonný ředitel společnosti Schülke Bertrand Masselot. Schülke díky akvizici rozšíří své pozice o doplňkové produkty, a to jak z hlediska aplikací (například dezinfekce ploch a nástrojů), tak z pohledu cílových trhů, u kterých půjde mimo jiné o veterinární a potravinářský průmysl.

Bochemie je dodavatelem speciálních chemikálií s vysokou přidanou hodnotou, jako jsou například dezinfekční prostředky pro zdravotnictví a zemědělství, prostředky na ochranu dřeva, prostředky na povrchovou úpravu ocelí a akumulátorové hmoty. Skupina a její mateřská společnost Bochemie sídlí v Bohumíně na Karvinsku, kde zaměstnává přes 300 lidí. Skupinu vlastní investiční společnosti Benson Oak Capital a Arx Equity Partners.

Schülke vyrábí a dodává už déle než 125 let dezinfekční přípravky a antiseptika, převážně pro lékařské prostředí. Zastoupení má v 80 zemích a zaměstnává přes 800 lidí.

Air Liquide dodává medicinální plyny, prostředky domácí zdravotní péče, hygienické výrobky, zdravotnický materiál a speciální prostředky. Zaměstnává kolem 12.000 lidí. V roce 2013 skupina poskytovala služby více než 7500 nemocnicím.

09.02.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...