1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Farmaceutická firma Hacvia chce postavit halu v Kopřivnici

farmaceutika4Kopřivnice - Chemicko-farmaceutická společnost Hacvia chce na zhruba půlhektarovém pozemku v průmyslové zóně v Kopřivnici na Novojičínsku postavit halu pro vývoj a výrobu léčiv.

Do výstavby a vybavení haly chce firma v první fázi investovat přes deset milionů korun. V hale, kterou by se měla začít stavět hned po vydání územního rozhodnutí, najde práci asi osm lidí. ČTK to dnes sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Petříčková.

Zástupci města tento týden s tuzemskou společností podepsali kupní smlouvu. Mluvčí uvedla, že za pozemek o rozloze 5499 metrů čtverečních zaplatila Hacvia přes 1,6 milionu korun. "Výstavba haly by měla být zahájena hned po vydání územního rozhodnutí, které bude mimo jiné řešit napojení budoucího objektu na inženýrské sítě, nejpozději však v červenci 2016," uvedla Petříčková.

Průmyslový park Kopřivnice začal vznikat v roce 1999 a náklady na jeho vybudování dosáhly přibližně 87 milionů korun. V roce 2003 se stal akreditovanou průmyslovou zónou. Má rozlohu 82,4 hektaru. "Neobsazená plocha, která je ve vlastnictví města, v současné době činí zhruba deset hektarů," uvedla Petříčková. V zóně působí šest investorů převážně z oblasti automobilového průmyslu, kteří zaměstnávají přibližně 4500 lidí.

23.10.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...