1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Farmaceutická Mylan koupí část aktivit od Abbott za 5,3 mld. USD

Mylan LogoNew York - Americká farmaceutická firma Mylan koupí od Abbott Laboratories aktivity v oblasti speciálních a značkových generických léků na rozvinutých trzích mimo USA za 5,3 miliardy USD (106,7 miliardy Kč).

Dohoda má rozšířit podnikání firmy Mylan mimo USA.

Mylan se zaměřuje na výrobu generických léků, což jsou kopie léků, kterým vypršela patentová ochrana. Transakce se uskuteční formou výměny akcií.

Dohoda zahrnuje více než 100 léků z pěti velkých terapeutických oblastí prodávaných v Evropě, Japonsku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu. Ze značek léků mezi ně patří lék na bolest Brufen nebo proti chřipce Influvac. Tržby těchto aktivit loni činily dvě miliardy USD. Abbott si ponechá aktivity v rozvíjejících se zemích a v USA.

Transakce by měla být dokončena na počátku příštího roku. Abbott poté bude vlastnit ve firmě Mylan podíl 21 procent.

Mylan očekává, že po dokončení transakce se zdvojnásobí jeho příjmy v Evropě, Kanadě a Japonsku. Firma také výrazně posílí své aktivity v Austrálii a na Novém Zélandě a v evropských zemích, jako Itálie, Británie, Německo, Francie, Španělsko a Portugalsko. Mylan získá i významnou pozici na trzích ve střední a východní Evropě, napsaly agentury AP a Reuters.

15.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...