1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Farmak Moravia chce v Olomouci výrazně zvýšit výrobu dezinfekcí

skumavkyOlomouc - Společnost Farmak Moravia, která se specializuje na výrobu dezinfekčních prostředků, plánuje v areálu chemicko-farmaceutické továrny Farmak na kraji Olomouce postavit novou výrobní halu.

Farmak Moravia díky investici několikanásobně zvýší produkci dezinfekčních prostředků. Hodnota investice nebyla zveřejněna. ČTK informaci získala z databáze posuzování vlivu staveb na životní prostředí EIA.

"Navrhovaná kapacita výroby kapalných dezinfekcí rozšiřuje stávající výrobní program firmy ze současných 300 tun za rok na 2500 tun za rok při jednosměnném až dvousměnném provozu," stojí v oznámení firmy Farmak Moravia.

Vedení společnosti Farmak Moravia, která nyní zaměstnává zhruba tři desítky lidí, plánuje stavbu nové výrobní haly zahájit na jaře a dokončit v závěru letošního roku. V novém provozu má pracovat přibližně 20 zaměstnanců.

Investici do nové výrobní haly šéfové společnosti Farmak Moravia zdůvodnili rostoucí poptávkou po kapalných dezinfekcích v tuzemsku i ostatních zemích Evropské unie.

Společnost Farmak Moravia v roce 2012 vykázala tržby 87 milionů korun, které byly meziročně o zhruba šest milionů korun nižší. Většinu produkce firma Farmak Moravia předloni vyvezla do zahraničí, kde za dezinfekční prostředky utržila 64 milionů korun.

Firmu Farmak Moravia prostřednictví společnosti Czech-Gen vlastní dvě fyzické osoby.

24.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...