1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rakouská OMV prodá podíl v německých rafineriích Bayernoil

omv petrol station 1Vídeň - Rakouská ropná a petrochemická skupina OMV prodá svých 45 procent v síti německých rafinerií Bayernoil společnému podniku Varo mezi švýcarským ropným obchodníkem Vitol a americkou investiční společností Carlyle Group.

Prodej podílu v Bayernoil je klíčovou součástí plánu OMV na prodej aktivit při zpracování ropy. OMV v sdělení o finanční stránce dohody neinformovala, uvedla agentura Reuters.

Prodejem Bayernoil OMV završila plán snížení kapacit svých rafinerií o 4,6 milionu tun na 17,4 milionu tun ročně. "Tato transakce je největším krokem v programu prodeje, jehož cílem bylo získat do konce roku 2014 miliardu eur a významně posílit naši schopnost dosahovat strategických priorit," uvedl Manfred Leitner, který vede divizi OMV pro rafinerie a prodej.

OMV už v lednu prodala svou divizi skladování LMG dceřiné firmě ELG a získala na tom před zdaněním 440 milionů eur (12,2 miliardy Kč). Finanční šéf OMV nyní uvedl, že prodej Bayernoil není tak velký jako transakce s LMG.

OMV bude nadále provozovat tři rafinerie - v rakouském Schwechatu, v Burghausenu v Německu a rumunskou Petrobrazi. Dohoda s Varo zahrnuje kontrakt na budoucí dodávky ropných produktů čerpacím stanicím OMV v Německu.

20.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...