1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Valeant zvýšil nabídku na firmu Allergan na téměř 50 miliard USD

valeant logoMontreal - Kanadská farmaceutická společnost Valeant Pharmaceuticals zvýšila nabídku na převzetí amerického výrobce botoxu Allergan na 49,44 miliardy USD (téměř bilion Kč), z původně navrhovaných 47 miliard dolarů.

Valeant nyní nabízí za každou akcii Alerganu 58,30 USD v hotovosti a 0,83 své vlastní akcie. V původním návrhu, který Allergan odmítl, činila hotovostní složka pouze 48,30 USD.

Případná akvizice by spojila dvě středně velké farmaceutické společnosti, které se zaměřují na produkty péče o pleť a oči. Botulotoxinové preparáty jsou známé jako prostředek k dočasnému vyhlazení vrásek.

Snaha Valeantu o převzetí Allerganu přichází v době zvýšeného úsilí o fúze a akvizice ve farmaceutickém sektoru. Německá farmaceutická společnost Bayer se tento měsíc například dohodla, že za 14,2 miliardy USD převezme divizi výroby volně prodejných přípravků pro péči o zdraví amerického konkurenta Merck & Co.

Americký farmaceutický gigant Pfizer usiloval o převzetí britského konkurenta AstraZeneca, za něhož se chystal zaplatit takřka 70 miliard liber (zhruba 2,4 bilionu Kč). Snahu ale v pondělí vzdal, protože AstraZeneca odmítla jeho poslední vylepšenou nabídku.29.05.2014  ČTK

03.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...