1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce barevných koncentrátů Lifocolor investuje v Brně

color palletBrno - Výrobce barevných koncentrátů Lifocolor investuje v Brně do výroby.

Za 120 milionů korun má firma nový závod v průmyslové zóně Černovická terasa. Důvodem je plánovaná expanze, společnost chce postupně ztrojnásobit výrobu. V tiskové zprávě to uvedla stavební firma PSJ, která nový závod pro Lifecolor postavila.

Nový výrobní závod společnosti vznikl poblíž toho dosavadního. Firma v Brně působí od roku 1998. Nová hala bude na ploše 4200 metrů čtverečních plnit administrativní, výrobní a skladovací funkci.

LIFOCOLOR, s.r.o. je dceřiná společnost německého výrobce barevných koncentrátů, aditivních přísad a směsí firmy Lifocolor Farben. K aktuální investici společnost na svém webu uvedla, že nový výrobní závod bude dělat výrobky především pro inženýrské plasty, ale také pro polyolefiny a styrenové plasty. Společnost bude díky rozšíření schopná vyrábět na míru vyvinuté barevné koncentráty ještě rychleji a s větší mírou flexibility.

Lifocolor v Brně zaměstnává asi 30 lidí. Počet zaměstnanců se po přestěhování podle Dany Hanákové z vedení společnosti měnit nebude. "Může se ale zvýšit v dalších letech," uvedla. Obrat společnosti loni činil více než 120 milionů korun. Firma se do nové haly přestěhuje v květnu.

Německá skupina LIFOCOLOR Farben provozuje pět závodů. Kromě Česka jsou v Německu, Francii a Polsku. Brněnský podnik dodává barevné koncentráty a aditiva pro termoplasty převážně českým odběratelům z řad zpracovatelů plastů ať už technologií vstřikování, extruze a vyfukování. Vyváží zhruba 15 procent produkce, hlavně na Slovensko, ale i do Polska, Maďarska, Slovinska, Itálie a Francie.

V poslední době řada průmyslových společností zvyšuje v Brně svoje kapacity. Příkladem jsou například výrobci mikroskopů Tescan a FEI nebo koncern Honeywell. Aktuálně inzeruje na svém webu nábor zaměstnanců do svého nového provozu na Černovických terasách strojírenská společnost 1CSC PRECISION TUBES, a. s. Firma se zabývá podélným a příčným dělením ocelových svitků a výrobou svařovaných kalibrovaných trubek. Hledá například operátora výroby, svářeče a další dělníky.

08.04.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...