1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zentiva dokončila akvizici výrobního závodu v Anklešvaru a rozšiřuje tak svoji výrobní kapacitu

zentiva logoPraha - Společnost Zentiva Group oznamuje dokončení akvizice výrobního závodu v indickém Anklešvaru od společnosti Sanofi.

Dokončení transakce tak celosvětově zvyšuje počet výrobních závodů, které jsou zcela ve vlastnictví Zentivy, a Zentivě umožní poskytovat vysoce kvalitní, zároveň však cenově dostupné léky ještě více lidem, kteří je denně potřebují.

„Jsme rádi, že do skupiny Zentiva můžeme přivítat anklešvarský tým. V Zentivě pokračujeme ve výrazném růstu a dokončení této akvizice pro naši společnost představuje důležitý milník,“ uvedl generální ředitel Zentivy Nick Haggar. „Díky síle naší rostoucí výrobní sítě a další kapacitě můžeme držet krok s rostoucí poptávkou po našich lécích a zvyšovat naši přímou kontrolu nad dodavatelským řetězcem, což nám pomůže zajistit nepřetržité dodávky a rychlou reakci na potřeby pacientů.“

Transakce pokračuje v sérii klíčových růstových kroků Zentivy a navazuje tak na předchozí akvizice společnosti Creo Pharma ve Spojeném království, společnosti Solacium v Rumunsku a podnikání společnosti Alvogen ve střední a východní Evropě dokončené v dubnu letošního roku. Tato poslední akvizice v Indii probíhá paralelně s aktuálními investicemi ve výši mnoha milionů eur do vlajkových výrobních závodů Zentivy v Praze a Bukurešti.

„Jsem opravdu hrdý, že náš anklešvarský tým bude součástí ještě silnější Zentivy a bude integrován do dlouhodobé růstové strategie organizace,“ dodal ředitel výrobního závodu v Anklešvaru Ashwani Sood. „Víme, že poptávka po vysoce kvalitních a cenově dostupných lécích roste, a těší nás, že na této cestě můžeme k úspěchu Zentivy přispět.“

Administrativní podporu výrobního závodu zajistí zcela nová indická pobočka Zentivy v Bombaji.

26.08.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...