1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zentiva obdržela dotaci na spolupráci s katedrou Biochemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy

zentiva logoSpolečnost Zentiva získala dotaci v rámci pilotního projektu Hlavního města Prahy s názvem „Inovační vouchery“.

 

Finanční podpora ve výši 184 500 korun je určena na spolupráci firmy s katedrou Biochemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Zentiva vítá především unikátní vybavení a znalosti konkrétních vědeckých pracovníků fakulty. Dotační příspěvek umožní vyzkoušet spolupráci obou subjektů v rámci tohoto pilotního programu a případně spolupracovat i na dlouhodobé bázi.

Zentiva využije získaná experimentální data pro vývoj nové generické lékové formy léčivého přípravku. Spolupráce s katedrou Biochemie je pro Zentivu zásadním krokem. Díky poskytnutým znalostem se firmě výrazně sníží vývojové náklady projektu a zvýší se její konkurenceschopnost na trhu.

Projekt Inovační vouchery je součástí Regionální inovační strategie Hlavního města Prahy a podílí se na něm implementační agentura Rozvojové projekty, a.s. s programem podpory podnikání na území Hlavního města Prahy s názvem Akcelerace. Projekt Inovační vouchery finančně podporuje sdílení know-how v oblasti vědeckovýzkumné sféry a má za cíl zvýšit konkurenceschopnost podniků a zefektivnit zobchodování výsledků výzkumu a vývoje poskytovatele znalostí.

28.11.2013

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...