1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zentiva v České republice vyrobila 1,5 milionu dezinfekčních prostředků na ruce na pomoc proti onemocnění COVID-19

zentiva logoPraha - Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak bojovat proti onemocnění COVID-19, je pravidelné mytí rukou a používání dezinfekce.

Pražský tým společnosti Zentiva proto vynaložil maximální úsilí na ochranu obyvatel České republiky, jehož výsledkem je vývoj a výroba účinného dezinfekčního prostředku na ruce – aktuálně bylo dosaženo výrobního objemu 1,5 milionu balení. Daný dezinfekční prostředek na ruce byl vyvinut, vyroben a dodán českým občanům do 4 týdnů od zavedení prvních ochranných opatření proti onemocnění COVID-19. Od uvedení produktu mimo to Zentiva věnovala přes 250 000 kusů nemocnicím, zdravotníkům, klíčovým pracovníkům a ohroženým osobám. Dezinfekční prostředky na ruce vyráběné v Praze nyní používají lidé v 10 evropských zemích, například na Slovensku, v Německu a ve Francii.

„Zentiva každý den pomáhá chránit české občany a poskytuje jim potřebné léky. Jsem hrdý na náš výjimečný tým. Při první vlně pandemie onemocnění COVID-19 pracoval na zvýšení objemu dodávaných léčiv a zároveň se mu za pouhé čtyři týdny podařilo vyvinout a uvést na trh ochranný dezinfekční prostředek na ruce. Věřím, že zdravotníci i pacienti v Česku sáhnou vždy v případě potřeby po léčivech společnosti Zentiva – jako česká výrobní společnost totiž neustále pracujeme na tom, abychom jim v jejich úsilí maximálně pomáhali,“ uvedl Denis Paris, vedoucí výrobního závodu Zentivy v Praze.

V Praze bylo v prvních šesti měsících roku 2020 vyrobeno 69 milionů balení léčiv, což ve srovnání s rokem 2019 představuje 30% nárůst. Mimoto budeme investovat přes 300 milionů Kč do nových technologií a zařízení na zvýšení objemu dodávaných léčiv.

07.08.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...