1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ZENTIVA v pražském závode vyrobila rekordní počet balení léků

zentiva logoPraha - Společnost Zentiva, největší výrobce léčivých přípravků v České republice, vyprodukovala v roce 2020 celkem 129 milionů krabiček s léky, což je historicky nejvíce od založení závodu v Dolních Měcholupech, ke kterému došlo před více než 90 lety.

Denis Paris

“Naší společnou ambicí je maximalizovat produkci a zajistit tak dodávky vysoce kvalitních a cenově dostupných léků lidem, kteří se na ně každodenně spoléhají. Jsme si vědomi našeho poslání, a proto spojujeme síly s vědci, lékárníky a dalšími odborníky v oblasti zdravotnictví, abychom společně přispěli k boji proti covidu-19 a pomohli zmírnit probíhající krizi. Jako společnost jsme jednali rychle a flexibilně, přizpůsobili jsme se, navýšili naši výrobu, a vytvořili jsme bezpečné pracovní prostředí, abychom minimalizovali riziko přenosu infekce. Ochrana našich zaměstnanců, kteří do závodu dochází je pro nás tou největší prioritou, abychom mohli nadále dodávat léky českým pacientům,’’ uvedl Denis Paris, ředitel výrobního závodu Zentiva v Praze.

Pražská pobočka Zentivy se specializuje na výrobu pevných látkových forem. Mimo to produkuje také léky pro injekční podání, masti, hormonální přípravky, oční kapky a suspenze. Již třetím rokem v řadě pražský závod svou výrobní kapacitu zvyšuje. Dnes je jeden z pěti léků na předpis na českém trhu dodáván právě Zentivou. Mezi léky, které pocházejí z pražské pobočky, najdeme také ty, které se hojně používají na jednotkách intenzivní péče, život zachraňující léky a široké portfolio, které pomáhá pacientům s chronickými a akutními stavy. Během první vlny pandemie COVID byl do portfolia přidán také dezinfekční roztok a sprej SANICOR, který pomáhá omezit přenos virů na ruce a povrchy.
 
“Museli jsme zásadně změnit způsob, jakým pracujeme. Díky angažovanosti našich zaměstnanců a naší důvěře v jejich práci jsme dnes silnější než kdy dřív. Zentiva hodlá setrvale investovat do svého rozvoje ve své domovské zemi, České republice, kde zaměstnává přes 1 500 lidí. Ti se věnují široké škále odvětví, pracují v oblasti vývoje, výrobním závodě, obchodním oddělení a v našem ústředí, které se také nachází v Dolních Měcholupech’’, dodává Denis Paris.

Kořeny společnosti sahají 530 let zpět do minulosti k lékárně U černého orla, malé firmy, která sloužila potřebám obyvatel Prahy. Společnost je na své kořeny a dědictví velmi hrdá, z pražského ústředí dnes pomáhá lidem v celkem 30 zemích. Růst a vytváření nové pracovní příležitosti hodlá Zentiva i nadále.

27.04.2021.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...