1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Česká pošta si vybrala C.S.CARGO pro přepravu zásilek s vozidly nad 3,5 tuny

cs cargoSpolečnost C.S.CARGO vyhrála výběrové řízení na poskytovatele přepravy zásilek nákladními vozy nad 3,5 tuny mezi jednotlivými třídicími centry České pošty.

Obě strany podepsaly smlouvu na tři roky a první přepravy odstartují v červnu tohoto roku. Lokality, kde začne nový model fungovat, jsou Praha a oblast Moravy, kde jsou velká třídicí centra s nejvyšší zátěží autodopravy. Doručování zásilek koncovým zákazníkům na poslední míli bude i nadále zajišťovat svými pracovníky Česká pošta.

„V současné době máme sestavený projektový tým, který v následujících týdnech nastaví celkový model spolupráce. Začínáme kontrolou technického stavu vozidel, revizí jízdních řádů a náborem lidí na provozní pozice včetně řidičů. Pro řidiče České pošty, kteří se k nám rozhodnou jít pracovat, připravujeme pracovní nabídky a rádi je mezi námi přivítáme,“ říká Aleš Willert, generální ředitel skupiny C.S.CARGO.

Česká Pošta dle svých ekonomických propočtů u outsourcingu velké logistiky předpokládá úsporu minimálně 10 % nákladů s tím, že si ponechá zhruba třetinu svých aut nad 3,5 t. Zároveň díky efektivnější dopravě zásilek ve vnitřní logistice očekává zlepšení kvality při doručování zásilek koncovým zákazníkům.

„Jsme jedna z největších českých logistických firem s dlouholetou tradicí a těší nás, že můžeme spolupracovat s Českou poštu v jejím klíčovém odvětví, ve vnitřní logistice. Máme dostatek zkušeností, moderní vozový park a přepravní kapacitu, díky kterým naši novou roli zvládneme,“ dodává Aleš Willert.

10.05.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...