1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

České dráhy se umístily na 3. místě v kategorii Zaměstnavatel roku nad 5000 zaměstnanců

ceske drahy logoČeské dráhy dnes slavnostně v průběhu online přenosu převzaly ocenění v soutěži Sodexo Zaměstnavatel roku 2020. V kategorii Zaměstnavatel roku nad 5000 zaměstnanců získaly 3. místo v celostátním měřítku.

„Ocenění si velmi vážíme. V kategorii nad 5000 zaměstnanců figurují hlavní hráči české ekonomiky, proto je třetí příčka skvělým výsledkem a zároveň závazkem do budoucna. Pro nás to znamená, že nás veřejnost vnímá jako společnost, která se dokáže o zaměstnance dobře postarat. Právě ti tvoří hlavní díl úspěchu,“ říká předseda představenstva a generální ředitel ČD Václav Nebeský.

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku je součástí Výročních cen Klubu zaměstnavatelů 2020. Hodnocení Zaměstnavatel roku se již 17 let zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Jeho smyslem je přiblížit veřejnosti příklady firem s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. „Vedle ekonomických ukazatelů hodnotu společnosti určuje i její přístup ke svým zaměstnancům. Firemní kultura vytváří úroveň podnikatelského prostředí i náladu ve společnosti. Firmy, které v hodnocení uspěly, mají několik společných rysů, například to, že více investují do vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, kteří mají větší prostor pro kariérní růst,“ upřesňuje Monika Horáková, ředitelka Odboru péče o zaměstnance Českých drah.

Soutěž zviditelněním těchto společností pomáhá rozvíjet oblast lidských zdrojů v České republice, a to bez ohledu na jejich historii, velikost, a dokonce i odvětví. Hodnocení probíhá celosvětově uznávanou metodikou Saratoga od společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika. Kromě jiných výhod Saratoga nejprve porovnává firmy v jejich sektoru a až výsledné oborové skóre si hodnocený přináší do celkového pořadí.

Kategorie Zaměstnavatel roku nad 5000 zaměstnanců oceňuje velké společnosti, které jsou schopné i přes svou velikost zachovat příjemné pracovní prostředí a zajistit svým zaměstnancům co nejlepší podmínky pro jejich práci. V této elitní kategorii soutěží hlavní hráči české ekonomiky.

10.11.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...