1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Český výrobce dodá do Bratislavy 25 autobusů za 7,7 milionu eur

SOR bus logoBratislava - Český výrobce autobusů SOR Libchavy uspěl v tendru bratislavského městského dopravního podniku DPB na dodávku nových autobusů.

SOR vyrobí pro DPB 25 kloubových autobusů za 7,7 milionu eur (215 milionů korun), informoval dopravce. SOR v soutěži porazil dva konkurenty, a to Mercedes a Solaris.

První vozy z nejnovější zakázky má SOR dodat do slovenské metropole na konci letošního roku, zbytek nejpozději na jaře příštího roku. Součástí kontraktu je opce DPB na koupi dalších 25 autobusů.

SOR vyrobí pro Bratislavu nízkopodlažní vozidla řady NB 18 s kapacitou nejméně 150 cestujících, která budou vybavena kromě jiného klimatizací. Podle portálu imhd.sk má DPB ve svém vozovém parku už 101 těchto kloubových autobusů. Slovenská média v minulosti upozornila, že u vozidel se vyskytly technické závady.

Český výrobce autobusů uspěl loni na Slovensku v tendru košického městského dopravního podniku na dodávku 127 autobusů. SOR se také podílí na výrobě trolejbusů, které do Bratislavy dodává plzeňská společnost Škoda Electric.

30.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...