1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker investuje 25 milionů eur do nového logistického centra v rakouském Grazu

DACHSER logoPraha – Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker postaví nový logistický areál o rozloze 70 000 m2, který vytvoří pracovní příležitosti pro více než 250 pracovníků.

Projekt nového logistického centra v sobě integruje nejmodernější technologie a také zodpovědný přístup vůči životnímu prostředí.

V blízkosti města Graz na jihu Rakouska byla oficiálně zahájena stavba nového logistického centra. Generální ředitel DB Schenker pro Rakousko a jihovýchodní Evropu Helmut Schweighofer a ředitel pobočky DB Schenker v Grazu pan Bernd Labugger společně s partnerem projektu Franzem Glanzem, výkonným ředitelem developerské společnosti CCGL Projekt GmbH, provedli slavnostní výkop základů pro nové logistické centrum. Celková investice do nového projektu, který zaujme plochu 70 000 m2, činí 25 milionů eur.

Celková plocha logistického terminálu bude rozdělena na 2 800 m2 kancelářských ploch, 3 500 m2 cross dockového skladu a necelých 27 000 m2 logistického skladu. Společnost DB Schenker touto stavbou zdvojnásobí svoji skladovou plochu ve spolkové zemi Štýrsko, přičemž vytvoří 250 nových pracovních míst.

Výstavbou nového logistického centra dojde ke spojení dvou již existujících poboček společnosti DB Schenker v okolí Grazu do jednoho moderního logistického terminálu. „Toto sloučení nám umožní rychleji a flexibilněji reagovat na požadavky našich zákazníků, protože budeme mít pod jednou střechou všechny dopravní možnosti,“ říká Bernd Labugger.
Vedle nejmodernějších IT řešení a nejnovějších bezpečnostních standardů přinese nové centrum také značné přínosy pro životní prostředí. Celý terminál včetně cross dockového skladu bude například vybaven inteligentním LED světelným systémem, který se uzpůsobuje světelným podmínkám svého okolí. Na ploše o rozloze 8 000 m2 bude navíc možné udržovat teplotu v rozmezí mezi 15 a 25°C. Díky tomu bude umožněno skladování materiálů citlivých na teplotu, jako jsou například farmaceutické výrobky. Tímto opatřením se splní rozsáhlé požadavky na skladování výrobků partnerských farmaceutických firem společnosti DB Schenker, jako jsou například Genericon a G. L. Pharma.

Nové zařízení v Grazu bude nejmodernějším přepravně-logistickým centrem na jih od Alp. Prostřednictvím přímého napojení na dálnice A2 a A9 a spojení se železniční sítí na nádraží Graz Süd Intermodal Terminal je zaručena vynikající dopravní obslužnost. Zajímavou výhodu pro zákazníky může také představovat denní spojení mezi středomořským přístavem Koper ve Slovinsku a rakouským Werndorfem v podobě kyvadlové nákladní železniční dopravy.

11.04.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...