1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker investuje do průkopníka městské letecké mobility, firmy Volocopter

DB schenker logoPraha - Německý start-up Volocopter získal pro další etapu financování, v níž shání 87 milionů eur, podporu globálního poskytovatele logistických služeb DB Schenker. Získané finanční prostředky společnost využije na certifikaci letounu VoloCity, nábor expertů z oboru a také na podporu komerčního využití druhé generace nákladního dronu VoloDrone.

 

Kromě DB Schenker se novými investory staly také společnosti Mitsui Sumitomo Insurance Group, MS&AD Ventures a TransLink Capital (Japan Airlines a Sompo Japan Insurance). Financování série C se rovněž účastní stávající investoři Lukasz Gadowski a společnost btov. Doposud firma Volocopter získala zdroje ve výši 122 milionů eur.

Volocopter vyvíjí autonomní elektrické letouny s možností vertikálního startu a přistání (electrical Vertical Take-Off Landing, eVTOL) jako je VoloCity pro rozšíření dopravních možností v největších světových metropolích o leteckou taxislužbu. Na konci minulého roku společnost uskutečnila veřejný let přes Marina Bay Reservoir v Singapuru, kde demonstrovala připravenost technologie pro komerční využití. Tamtéž má vyrůst i první základna VoloPort, odkud budou pasažéři nastupovat do „létajícího taxi“. Loni v říjnu společnost představila prototyp VoloDrone, který naznačuje expanzi společnosti i do sektorů logistiky, zemědělství a stavebnictví.

„Jsme přesvědčeni, že technologie Volocopter má potenciál přivést přepravu a logistiku do další dimenze. DB Schenker už testuje autonomní a elektrická vozidla v rámci několika projektů v běžném provozu. Zapojení VoloDrone do našeho dodavatelského řetězce nám v budoucnu umožní nabídnout našim klientům rychlejší a ekologičtější doručování. Jsme nadšení, že se můžeme podílet na vývoji této technologie,“ říká Jochen Thewes, CEO společnosti DB Schenker.

„Nová struktura akcionářů výrazně posílila naši síť globálních strategických a finančních partnerů. S nimi tak můžeme naplnit naši ambici zpřístupnit technologie městské letecké mobility pro zboží a pasažéry. S našimi novými partnery máme nyní zajištěné know-how a dlouhodobé financování k tomu, aby se tato ambice stala realitou,“ říká Florian Reuter, CEO společnosti Volocopter.

Při této příležitosti byli jmenováni do poradního týmu společnosti Yifan Li, viceprezident Geely Holding Group Co, Ltd., a Jochen Thewes, CEO společnosti DB Schenker. Pro další zlepšení rozhodování ve vedení zasednou v týmu i dva nezávislí členové s významnými zkušenostmi z oboru – bývalý CEO Daimler AG Dr. Dieter Zetsche, a zakladatel CAS Software AG Martin Hubschneider. “Srdečně vítáme nové členy týmu, zejména Dietera Zetsche a Martina Hubschneidera. Poradní tým bude pomáhat vedení společností ve strategickém rozvoji městské letecké mobility na globálních trzích a také s přípravami na potenciální první veřejnou nabídku akcií (IPO),“ říká předseda představenstva Volocopter Stefan Klocke.

Volocopter v loňském roce provedl několik veřejných letů: na helsinském letišti, ve Stuttgartu, a také přes záliv Marina Bay v Singapuru. Jako první eVTOL společnost, která získala certifikaci Design Organisation Approval od Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA), usiluje německý poskytovatel služeb letecké taxislužby o komerční licenci a první lety očekává v horizontu dvou až čtyř let.

16.07.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...