1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker v Oslu kompletně přechází na elektrická nákladní vozidla Volvo FL Electric

DB schenker logoPraha - DB Schenker v Norsku si stanovil ambiciózní cíl – nulové emise při městské distribuci zásilek po Oslu. Dosáhnout ho chce tak, že do vozového parku svého ekologického Oslo City Hubu začlení nové nákladní automobily Volvo FL Electric.

Uvedení prvních norských nákladních automobilů s elektrickým pohonem do provozu podporuje státní energetická společnost Enova. Díky ní může DB Schenker provozovat udržitelnou logistiku v Oslu i mimo něj.

„Spoléháme na ambiciózní a inovativní hráče, jako je DB Schenker, že se ujmou nových zelených technologií. Chtěla bych vás pochválit za inovativní přístup, který jde nad rámec používání elektrických nákladních vozidel. S podporou Enova, významnými investicemi do elektrických vozidel a centrálně umístěným logistickým terminálem ukazujete správnou cestu k udržitelnosti,“ uvedla norská premiérka Erna Solbergová při představování nových nákladních elektrovozů v Oslu.

„V DB Schenker neustále hledáme způsoby, jak ještě dále snižovat naši ekologickou stopu. Zákazníkům chceme nabízet zelenější a čistší logistická řešení, která je podpoří v jejich udržitelných cílech. S novými nákladními vozy Volvo FL Electric a s podporou společnosti Enova v našem logistickém centru v Oslu můžeme nyní dokázat, že provoz bez emisí je v městské dopravě možný. Jsme hrdí, že nabízíme ta nejlepší řešení v oboru, která chrání naše životní prostředí a přispívají k vytvoření klimaticky neutrální společnosti,“ dodal Jochen Thewes, CEO společnosti DB Schenker.

S nosností 16 tun budou vozidla Volvo FL Electric sloužit pro městský distribuční systém DB Schenker v Oslu. Neprodukují přímé emise, jsou tichá a slouží rostoucí poptávce po ekologické přepravě zboží ve městech. Stejně jako City Hub společnosti DB Schenker v Oslu budou nákladní elektromobily poháněné elektřinou vyrobenou především ve vodních elektrárnách v Norsku.

Společnost DB Schenker objednala pro městskou logistiku v Oslu celkem jedenáct elektrických nákladních automobilů, kterými nahradí nákladní automobily poháněné naftou. První tři nákladní elektromobily Volvo FL Electric už na sobě hrdě nesou nápis „100% electric in Oslo“.

DB Schenker otevřel City Hub v centru hlavního města Norska v květnu 2019. Do konce letošního roku bude jeho městská logistika v Oslu probíhat zcela bez fosilních paliv a bude se k němu využívat 23 elektrických vozidel, včetně elektrických dodávek a jízdních kol. Elektromobily v Oslu každý den doručí přibližně 800 zásilek.

Globálně se společnost DB Schenker zavázala do roku 2030 dosáhnout snížení emisí skleníkových plynů o 40 % ve srovnání s rokem 2006. Regionální, ale úspěšný důkaz udržitelné koncepce městské logistiky v Oslu, je dalším milníkem na cestě k tomuto cíli.

22.10.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...