1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Gebrüder Weiss začala stavět na Brněnsku sklad za 193 mil.

gebruder weiss logoSyrovice - Nový sklad v Syrovicích na Brněnsku chce příští rok v létě zprovoznit logistická společnost Gebrüder Weiss, stavět ho začala v říjnu. Investuje do něj kolem sedmi milionů eur (193 mil. Kč).

Nabídne tak zákazníkům lepší organizaci při přepravě zboží. Sklad má fungovat pro trhy nejen v Česku, ale i v Maďarsku, Rakousku a Polsku, uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti Šárka Hálová.

Společnost, která poskytuje služby řadě obchodů, rozšíří působení na Brněnsku, protože již několik let má sklad v Modřicích. Oba se tak budou nacházet u dálnice R52.

Nový sklad vznikne na pozemku o rozloze 32.500 metrů čtverečních. "Bude vybavený speciálním lokalizačním systémem, který zajistí rychlejší dodávku zboží. Pro zákazníky to bude znamenat možnost posílení pozice na trhu," uvedl ředitel české divize Harald Prohaska.

Rakouská společnost působí v Česku již od roku 1992, hlavní sídlo má v Jenči u Prahy. Kromě něj má v Česku dalších šest poboček se sklady. Loni vzrostl počet odbavených zásilek o 25 procent, tržby o sedm procent na 1,6 miliardy korun.

V souvislosti s budování logistických a průmyslových areálů se loni zastavělo 2900 hektarů orné půdy a tempo růstu je v posledních třech letech podle informací ministerstva životního prostředí raketové, proti předchozím letům výrazně zrychlilo.

25.11.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...