1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Na jaře by měla v M. Boleslavi pokračovat výstavba obchvatu

geodezia meranieMladá Boleslav - Na jaře příštího roku by měla být v Mladé Boleslavi obnovena výstavba obchvatu města za více než čtvrt miliardy korun, takzvané severovýchodní tangenty.

Práce mají skončit do 1. listopadu 2014. Na tiskové konferenci radnice to řekl primátor Raduan Nwelati (ODS).

Se stavbou obchvatu se začalo letos v lednu, práce ale nyní stojí. Náměstek hejtmana pro dopravu Miloš Petera (ČSSD) přislíbil městu na jednání Středočeského kraje obnovení prací na jaře. "Pana Peteru jsme požádali, aby nezapomínali na severovýchodní tangentu, aby se skutečně tato investice realizovala. Bylo nám slíbeno, že na jaře bude stavba obnovena," řekl Nwelati. Dvouproudý obchvat by měl být dokončen podle harmonogramu 1. listopadu 2014.

Investory jsou Středočeský kraj a v menší míře Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav. Z předpokládaných nákladů 260 milionů korun zaplatí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury 235 milionů korun. Kraj uhradí 26 milionů za cyklostezky, chodníky a osvětlení.

Obchvat povede od Bondy centra po okružní křižovatku u Intersparu na Jičínské ulici a bude dlouhý celkem 1,5 kilometru. Stavba zahrnuje demolice stávajících objektů, výstavbu pozemních komunikací, okružní křižovatky, mostních objektů, opěrných zdí, vodohospodářských objektů, objektů drah a různých inženýrských sítí. Kromě odlehčení provozu na hlavních tepnách města V. Klementa, T. G. Masaryka a na Jičínské ulici, má tangenta umožnit lepší napojení autobusového nádraží a v budoucnu také zpřístupnění parkoviště u automobilky Škoda.

Stavba měla začít už v roce 2010, ohrozily ji ale škrty ve státním rozpočtu i neshody mezi vedením města a někdejším hejtmanem Davidem Rathem.

23.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...