1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nadrozměrné elektrárenské díly z Česka úspěšně dorazily do Asie

DB schenker logoČeský průmysl má po celém světě dobré renomé, a proto není překvapením, že je po tuzemských investičních celcích poptávka. Kvalitní produkty si zaslouží i špičkovou přepravu, kterou zajistila logistická společnost DB Schenker.

Celkem devět speciálních komponentů pro plynové elektrárny tak úspěšně a včas dorazilo do svých destinací v Perském zálivu a ve východní Asii.

Nadrozměrné přepravy vyžadují individuální přístup a jsou náročné na čas. Příprava projektu pro japonského zákazníka trvala dva a půl měsíce a cílem bylo doručit devět dílů pro plynové elektrárny ve Spojených arabských emirátech a Číně. Odborníci pro nadměrné přepravy v DB Schenker museli při plánování brát v potaz hlavně různé rozměry přepravních kusů, které u některých dosahovaly extrémní šířky až 735 centimetrů. Plánování trasy a získání potřebných povolení trvalo měsíc, podstatný byl také souhlas Policie ČR, která pak celý transport doprovázela.

Taková šířka nákladu ztěžuje přímou silniční přepravu do námořních přístavů, a tak měly komponenty první úsek své dlouhé cesty absolvovat po řece. Obvyklá cesta po Labi do Hamburku a dále do přístavů v Rotterdamu a Antverpách je bohužel kvůli nízké hladině pro nákladní plavbu dlouhodobě nevhodná, ale DB Schenker se říční přepravy nechtěl vzdát, a naplánoval proto alternativní trasu přes Dunaj. Náklad zabalený v celodřevěných přepravních bednách se tedy silnici na cestě do Bratislavy přeci jen nevyhnul – v tamějším přístavu byl přeložen do říčních lodí a vypraven do jednotlivých námořních přístavů k lodění. Po vyjednání speciálních podmínek u rejdařů putovaly díly na námořních kontejnerových lodích z Rotterdamu, Hamburku a Konstanty do finálních destinací.

„Část nákladu putovala přes terminál DB Schenker v černomořském přístavu Konstanta, čímž jsme zákazníkovi ušetřili přibližně měsíc z celkového času přepravy,“ říká Pavel Trnka, manažer nadrozměrných přeprav ve společnost DB Schenker.

U nadrozměrů je při plánování třeba pamatovat nejen na samotnou přepravu, ale i na čas nutný pro vyřízení potřebných povolení nebo na plánování strategie a koordinace přeprav, které se počítají v řádech týdnů. Urychlit přepravu až o měsíc je proto v celém procesu velmi výrazná úspora.

23.03.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...