1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Oprava silnice z Těšan do Kašnic se odkládá až na jaro

road constructionBřeclav - Oprava osmi kilometrů silnice druhé třídy II/380 mezi Těšanami, Borkovanami a Kašnicemi na Břeclavsku se o půl roku odkládá. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje zrušila výběrové řízení na zakázku za 65 milionů korun.

Získala totiž na poslední chvíli pozemky, díky nimž může opravu udělat v neredukované verzi podle původního projektu. Novou zakázku vypíše v prosinci, řekl ČTK vedoucí břeclavské oblasti správy Ladislav Hádlík.

Silničáři už v dotčeném úseku instalovali značky, kde se omlouvají řidičům za stav vozovky a informovali o brzkých opravách, zase je však stáhli. "Dohodli jsme se s vlastníky pozemků na prodeji. Takhle tam budeme moct udělat kompletní opravu, jinak jsme mohli dělat jen běžnou údržbu. Dopadlo to, jak jsme chtěli. Stavba bude proti původní zakázce dražší jen o desetitisíce," uvedl Hádlík.

Při bezproblémovém průběhu tendru by měly práce začít příští rok v dubnu či květnu a do zimy by měla být oprava hotová. Díky tomu stihnou silničáři prostavět již přidělenou dotaci z evropských peněz. Silnice se bude opravovat od konce Těšan až po křižovatku se silnicí III/4213 u Kloubouk u Brna. Například u Borkovan už je silnice velmi zvlněná, bude potřeba sáhnout do její konstrukce, proto bude nutná úplná uzavírka.

Komplikace postihnou i cestující ve veřejné hromadné dopravě, protože po této trase jezdí řada autobusů. Díky rekonstrukci se však zvýší bezpečnost provozu, silničáři upraví krajnice a obnoví příkopy a drenáž na odvod vody.

21.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...