1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Otevřeli jsme nové moderní sídlo společnosti v Nupakách u Prahy

Raben 16Společnost Raben Logistics Czech k desátému výročí svého působení na českém a slovenském trhu slavnostně přestřihla pásku od nového sídla společnosti v Nupakách u Prahy.

„Nové logistické centrum s rozlohou více než 27 tisíc čtverečních metrů představuje jednu z nejmodernějších staveb v logistickém sektoru v České a Slovenské republice. Jde o významný milník působení skupiny Raben Group v Česku a na Slovensku, který jsme proto patřičně oslavili s našimi klienty i zaměstnanci,“ říká generální ředitel společnosti Raben Logistics Czech a Raben Logistics Slovakia Jakub Trnka.

Oslava otevření nového sídla spojená s oslavou 10. výročí působení skupiny Raben Group na českém a slovenském trhu byla velkolepá. „19. dubna 2018 jsme nové depo oficiálně otevřeli s našimi klienty a partnery. Velmi si vážíme, že naše pozvání přijal i významný host, Jeho Excelence Kees Klompenhouwer, nizozemský velvyslanec v České republice. Ten společně s CEO Raben Group Ewaldem Rabenem, generálním ředitelem Raben Logistics Czech a Raben Logistics Slovakia Jakubem Trnkou a regionálním ředitelem CTP Zdeňkem Apeltauerem slavnostně přestřihl pásku od nového sídla,“ říká marketingová a PR manažerka Raben pro Českou republiku a Slovensko Martina Netuhová. „Dva dny poté jsme otevření nového sídla v Nupakách ještě oslavili s našimi zaměstnanci ze všech dep v České a Slovenské republice a jejich rodinami,“ doplňuje Martina Netuhová.

Nové sídlo společnosti disponuje moderními skladovými prostory s výměrou přes 20 000 m2, ze kterých část o rozloze 4 700 m2 nabízí možnost temperovaného režimu skladování a přepravu pro segment Fresh, od 2 do 6 °C a od 16 do 18 °C. Sklady jsou vybaveny úsporným LED osvětlením, inteligentním systémem HVAC či sprinklerovým systémem dle normy NFPA. Tyto prostory navazují na samostatně stojící cross-dock, tedy překladiště o velikosti přes 5 000 m2, kde se zboží vykládá, konsoliduje, třídí a opět nakládá k další distribuci. Moderní logistický areál má dále nové moderně vybavené kanceláře o velikosti přes 650 m2 a vlastní parkovací dům s rozlohou 4 830 m2.

Logistické centrum se nachází na strategickém místě v CTPark Prague East, které disponuje přímým napojením na dálnici D1. Kromě vynikající polohy se v této lokalitě nachází čerpací stanice, opravna a myčka nákladních vozidel, restaurace či nově vybudovaná autobusová zastávka v areálu s přímým spojením do Prahy.

Nové sídlo společnosti zároveň patří ke stavbám, které udělají radost i místním a lidem, kteří mají blízko k ekologii. „Slavíme desáté narozeniny v České republice a na Slovensku, a proto chceme, aby naše nové sídlo bylo dárkem pro všechny – naše klienty, partnery, zaměstnance, ale také místní komunitu. Chceme být opravdu dobrými sousedy všude, kde působíme,“ doplňuje Jakub Trnka. Dvacet tisíc metrů čtverečních v okolí haly tvoří zatravněné plochy, na nichž poroste na 500 stromů a 8 000 keřů. Místo tradiční protihlukové stěny zde developer vybudoval přírodní val, který mohou místní obyvatelé v zimě využít jako sáňkovací dráhu pro děti. K dispozici je veřejnosti i meandrový potok, kde si lze odpočinout v létě.

Stavba netrvala ani rok, a to díky zkušenému internímu týmu inženýrů, projektantů a díky velmi dobré vzájemné spolupráci. „Velice si cením důvěry společnosti Raben, která si vybrala CTP jako partnera pro svůj další růst. CTPark Prague East má strategickou polohu a díky perfektní dopravní dostupnosti směr Praha (20 km), letiště (35 km), Drážďany (170 km) či Brno (187 km) tak u nás získává Raben kromě velmi kvalitního built-to-suit řešení i výhodu rychlé dopravní obslužnosti, která hraje pro logistické společnosti důležitou roli,“ říká CEO CTP Remon Vos.

16.11.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...