1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Pátým členem Představenstva Českých drah je Lukáš Svoboda

ceske drahy logoDozorčí rada Českých drah, a.s., zvolila pátým členem Představenstva ČD Lukáše Svobodu, dosavadního ředitele úseku Ekonomiky a sdílených služeb ve společnosti ČD – Telematika.

U národního dopravce bude Lukáš Svoboda odpovědný za řízení ekonomických útvarů. Představenstvo ČD je tak kompletní.

„V otázce výběru Lukáše Svobody jsme ve shodě s novým předsedou představenstva. V oblasti podnikových financí se pohybuje více než 12 let. Působil na několika vysokých manažerských pozicích včetně funkce CFO v podniku s dvacetimiliardovým obratem. Nesporná výhoda Lukáše Svobody je, že má zkušenosti se Skupinou ČD. Ve vedení společnosti bude hrát klíčovou roli a pracovat začne hned zítra. Jeho hlavní úkoly jsou stabilizace cash flow, ověření nákladové efektivity, cenotvorby a výnosů,“ říká k volbě předseda Dozorčí rady ČD, a.s., Miroslav Zámečník.

Lukáš Svoboda je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. V uplynulých letech vedl např. finanční divizi a sekci controllingu ve státním podniku Česká pošta nebo působil jako Senior Consultant v oddělení Fúzí a akvizic ve společnosti PricewaterhouseCoopers. Od roku 2019 do současnosti pracoval pro ČD – Telematiku, dceřinou společnost Českých drah. Vedle standardní agendy finančního ředitele byl zodpovědný také za oblast nákupu, logistiky nebo správy majetku.

29.04.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...