1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŠKODA ELECTRIC opět uspěla s trolejbusy v Rumunsku

Skoda PlzenŠkoda Electric získala novou exportní zakázku – dodá trolejbusy pro rumunské město Galati. Jde už v pořadí o druhý kontrakt pro tamní dopravní podnik.

Loni plzeňská společnost pro Galati dodala celkem čtrnáct vozidel typu Škoda 26Tr za zhruba 150 milionů korun.

„Nyní jsme uzavřeli smlouvu na dodávku dalších tří vozidel stejného typu. Je to důkaz, že rumunský zákazník je s našimi vozidly spokojený,“ říká obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Ten doplnil, že dopravní podnik Transurb ve městě Galati plánuje další obnovu vozového parku trolejbusů, stejně jako rozvoj související infrastruktury. „Nové trolejbusy z aktuální zakázky dodáme ještě v letošním roce,“ plánuje Pavel Kuch.

Flotila trolejbusů, které do Galati Škodovka dodala v loňském roce, již slouží cestujícím. „Všech čtrnáct vozidel jsme včetně homologace předali v prosinci roku 2017 a ještě před Vánoci začal provoz s cestujícími,“ upřesňuje projektový manažer Škody Electric Milan Norek.

Vozy pro Galati mají komfortní výbavu – disponují klimatizací prostor pro cestující i řidiče, mají moderní informační systémem s kamerami a automatickým počítáním cestujících. Pro dopravce bude provoz nových trolejbusů výhodný z ekologického i ekonomického hlediska. Trolejbusy jsou totiž vybavené superkapacitory, které umožňují rekuperaci brzdné energie ve vozidle, a tím se sníží celková spotřeba vozu.

Pro Škodu nejsou dodávky pro Galati zdaleka jediným úspěchem na rumunském trhu. „V poslední době jsme například dodali přes padesát trolejbusů do rumunských měst Temešvár a Baia Mare,“ říká obchodní manažer Pavel Kuch.

12.04.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...