1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina C.S.CARGO dosáhla v roce 2019 na tržby v hodnotě 4,8 mld. Kč

cs cargoPraha - V roce 2019 dopravní a logistická skupina C.S.CARGO ze všech svých činností celkově utržila 4,8 miliardy korun. Profitabilita v ukazateli v EBITDA vzrostla na 404 milionů korun. Růst skupina evidovala v segmentu logistiky. Dále také v námořní a letecké přepravě, kde nárůst činil 13 %.

Přes 80 milionů korun investovala v roce 2019 skupina C.S.CARGO především do nových IT technologií a modernizace vozového parku. Pro své partnerské dopravce a dodavatele  C.S.CARGO v loňském roce vyvinulo software, který výrazně zefektivňuje a usnadňuje proces společné práce a koordinace. Ke konci roku 2019 začalo C.S.CARGO úspěšně jednat o implementaci eCMR.

Rok 2019 oproti roku předešlému výrazné změny trendů v logistice nepřinesl. Ukázalo se však, že postupná expanze v oblasti námořní a letecké přepravy byla vhodným krokem. „Loňský rok patřil k rokům úspěšným. Přestože v logistice a dopravě nemáte nikdy hotovo, posunuli jsme se blíže k našim zákazníkům, zapracovali jsme na technologiích a pro naše zákazníky jsme dokázali zatraktivnit nabídku právě využitím synergií z lepší spolupráce skupiny,“ vysvětluje Aleš Willert, generální ředitel skupiny C.S.CARGO, viceprezident a předseda sekce nákladní dopravy Sdružení ČESMAD BOHEMIA.Skupina začala lépe fungovat na principu „best practise“, který přinesl efektivnější koordinaci mezi českými, slovenskými a polskými pobočkami.

C.S.CARGO se v roce 2019 intenzivně připravovalo na Brexit, který však neproběhl. Připravená opatření tak skupina využije v roce stávajícím. Legislativa v oblasti logistiky je pro společnost klíčová. „Naše podnikatelské prostředí je v posledním období silně ovlivněno legislativní regulací Evropské unie spíše v negativním slova smyslu. Proto velice pozitivně vítám posun ve vyjednávání o tzv. Silničním balíčku. Věřím, že ještě letos bude proces schválení dokončen a budou konečně jasně definována společná pravidla pro transport v celé Evropě,“ dodává Aleš Willert, generální ředitel skupiny C.S.CARGO.

První polovina roku 2020 přinesla neočekávanou situaci v podobě pandemie COVID-19. S ohledem na vládní opatření a společenské potřeby skupina C.S.CARGO využila vlastních kapacit a možností na maximum a prostřednictvím svých zaměstnanců zajišťovala zásobování a další služby. „Doprava a logistika je na konci dodavatelského řetězce a pro nás to znamená, že jsme vždy v první linii a jsme nuceni reagovat na vývoj ekonomiky a trhu včetně této výjimečné situace. Občas se na dopravu zapomíná, nebo je k ní veřejnost pouze kritická. Nyní se jasně ukázalo, že bez dopravy se nic nepohne a patří do kritické infrastruktury státu. A velké díky všem, kteří pomáhali v tuto náročnou dobu zajistit klíčové provozy,“ shrnuje Aleš Willert, generální ředitel skupiny C.S.CARGO.

13.07.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...