1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Tramvaje už jezdí do Výškovic bez omezení

tramOd 1. května jezdít ostravské tramvaje po Výškovických mostech bez výluk a omezení. Po dvou letech končí kompletní rekonstrukce tramvajových mostů nad frekventovanou Rudnou ulicí a železniční tratí.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) a Moravskoslezský kraj zahájili kompletní rekonstrukci mostů na ul. Výškovické v dubnu 2018. Projekt stál DPO téměř 80 mil. Kč, přičemž 85 % uznatelných nákladů bylo spolufinancováno prostřednictvím Fondu soudržnosti Operačního programu doprava.

„Být nejmodernějším dopravním podnikem v zemi znamená mít i moderní infrastrukturu. Jsem velice rád, že DPO stále jde za svou vizí a daří se nám ji postupně naplňovat,“ řekl generální ředitel DPO Daniel Morys.

Ve čtvrtek 30. dubna 2020 proběhly na nové části trati všechny náležité testy a stavba tramvajových mostů byla řádně předaná a uvedená do provozu. Po půlnoci na 1. května tak na novou část trati vyjedou první tramvaje i s cestujícími.

„Tuto stavbu vnímám jako jeden ze strategických dopravních projektů, na kterém jsme se společně s krajem podíleli. Jedná se o velmi frekventovaný úsek a je nezbytné i zde poskytnout našim občanům náležité bezpečí a komfort,“ řekl náměstek primátora Vladimír Cigánek.

Dokončení stavby nových silničních mostů potrvá ještě zhruba do poloviny května. Následně budou mosty kompletně zpřístupněny i pro silniční automobilovou dopravu a nově také pro cyklisty.

„Rekonstrukce Výškovických mostů byla zcela nezbytná. Mosty byly v technicky velmi špatném stavu. Jsem velice rád, že se nám podařilo společně s vedením statutárního města Ostrava a DPO najít řešení, které v tomto úseku umožní bezproblémový silniční i tramvajový provoz,“ řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

06.05.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...