1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Atos představil nejkompaktnější a nejvšestrannější systém testování napájení satelitů na trhu

ATOS LOGOPraha – Atos, globální lídr v digitální transformaci, představil lehký a kompaktní systém na testování napájení satelitů ProUST univerSAS (Protection Unit for Satellite Testing).

Díky zvýšení rychlosti a efektivity testování dokáže zlepšit výrobu satelitů ve vysokých objemech při zachování kvalitativních a bezpečnostních standardů odvětví. ProUST univerSAS je prvním produktem vytvořeným po akvizici společnosti Siemens Convergence Creators, která výrazně posílila možnosti Atosu na trhu vesmírného průmyslu. ProUST univerSAS je nejnovějším přírůstkem v integrovaném balíku elektrických řešení pro testování satelitů – EGSE (Electrical Ground Support Equipment) - který je zárukou, že satelitní systémy budou v optimálním stavu, aby mohly bezchybně pracovat po celou dobu své životnosti a působení na oběžné dráze.

ProUST univerSAS je nejkompaktnější a nejvýkonnější systém na testování napájení satelitů na trhu. Poskytuje víc než 16 kW v pouhých 2 HU (~ 10 cm). Jeho jedinečnost spočívá v tom, že jediné zařízení dokáže testovat různé konfigurace napájení (Solar Array Simulation, Battery Simulation, Load Simulation). Většina ostatních řešení na trhu dokáže testovat jen jednu konfiguraci.

Nové vesmírné výzvy vyžadují nový druh zařízení

Tento systém umožní výrobcům naplnit ambiciózní výrobní objemy dneška a přejít na efektivnější výrobní proces namísto tradiční, většinou manuální, montáže. Jeho nízká hmotnost, kompaktní velikost, všestrannost a snadná přenositelnost umožní výrobcům ušetřit prostor i náklady a díky použití jediného zařízení zlepšit efektivitu a zrychlit tak vývoj a testování.

Klíčové vlastnosti a výhody:

Kompaktní design zabere méně místa
Multifunkčnost - jediné zařízení pro testování tří konfigurací napájení (volně konfigurovatelné jako Solar Array Simulator, Battery Simulator a Load Simulator) namísto tří různých zařízení. Může být také využito pro dva účely najednou (napríklad 50 % na Solar Array a 50 % na  Battery Simulation)
Výjimečná energetická hustota – více než 16 kW v 2 HU – více než osminásobek energetické hustoty než mají systémy o stejném objemu
Nízká hmotnost a mobilita – snadné přemístění na různé časti montážní linky anebo zaslání do externích testovacích laboratoří či na odpalovací rampu
Nižší náklady – minimalizace TCO

Energetická efektivita - energie se vrací zpět do sítě namísto toho, aby se přeměňovala na teplo

 „Představení ProUST univerSAS znamená novou éru v navrhování systémů pro testování napájení satelitů. Přinášíme vesmírnému průmyslu bezprecedentní možnosti ovládání napájení a všestrannosti spolu s efektivitou na montážní lince. Mobilita systému umožňuje flexibilní nasazení v jedinečných výrobních zařízeních na celém světě a dělají z něj přirozený stavební prvek pro výrobu satelitů dneška i budoucnosti,“ řekl Hans-Martin Steiner, CTO Space & Avionics, Atos.

Atos je expert v poskytování efektivních řešení pro vesmírný průmysl, včetně těch, které se využívají při pozemních úkolech a v řídících střediscích. Je zároveň průkopníkem ve vývoji platforem na využívání dat z pozorování Země a podporuje inovace prostřednictvím řady R&D projektů.

Dostupnost

Na míru konfigurované testovací systémy ProUST univerSAS se již začaly používat v několika vysoce specializovaných zákaznických projektech.

23.03.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...