1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Inteligentní propojení přináší do výrobního závodu transparentnost dat

EATON logo nahledTZAutor Heribert Einwag, produktový manažer společnosti Eaton, vysvětluje, jak konvenční složité dvoubodové propojování již nedokáže poskytnout možnosti komplexního monitorování a analýzy procesů, jaké jsou dnes požadovány.

Uvádí přístup k vyřešení tohoto problému a sdílí své zkušenosti na příkladech z reálného světa.

Einwag věří, že moderní propojovací a komunikační systém na úrovni zařízení musí nejen snížit pracovní vytížení instalace, ale musí také obsahovat snadno instalovatelné inteligentní komunikační moduly, které zaznamenávají a předem zpracovávají data pro jednoduchá automatizační zařízení. To tvoří nejen základ transparentnosti údajů až po nejmenší strojní součásti, ale je to také základem využití strojů, které splňují požadavky 4. průmyslové revoluce.

Používání této technologie vytváří hmatatelnou přidanou hodnotu po celou dobu životnosti zařízení. Inteligentní elektroinstalace může celkově zajistit snížení nákladů životního cyklu elektrické instalace až o 30 %, od návrhu projektu až po servis a údržbu. Nejdůležitější však je, že díky integrované transparentnosti dat se zlepšuje diagnostika a údržba společně s produktivitou a dostupností stroje. Díky znalosti proudů motorů všech pohonných jednotek lze například optimalizovat využití kapacity stroje – aniž by bylo třeba dělat si starosti s výpadky stroje v důsledku přetížení. Mezi další výhody inteligentního propojovacího a komunikačního systému patří snadná rozšiřitelnost stroje a schopnost zaznamenávat údaje o stroji pružně a individuálně podle požadavků zákazníka, například za účelem odesílání dat do řídicího stanoviště.

30.01.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...