1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Siemens v ČR zvýšil tržby na 32,9 miliardy Kč

SiemensPraha - Elektrotechnická skupina Siemens v ČR zvýšila ve fiskálním roce končícím v září tržby o 400 milionů Kč na 32,9 miliardy korun. Export vzrostl o 100 milionů na 21,6 miliardy Kč. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Tržby podle generálního ředitele Eduarda Palíška rostly především díky zvýšené efektivitě prodejních a výrobních procesů. "Tržby i export jsme dokázali navýšit navzdory světové i domácí stagnaci, což dokládá vysokou stabilitu celé skupiny," uvedl.

V oblasti energetiky Siemens podepsal kontrakt se společností ČEPS na dodávku silových transformátorů a současně pokračoval v modernizaci Elektrárny Prunéřov II společnosti ČEZ. Škoda Auto si vybrala Siemens jako hlavního dodavatele elektrických rozvodů a řídicích systémů a automatizačních systémů pro montážní linku aut ve městě Kaluga v Rusku. V oblasti zdravotnictví se Siemens podílel na úspěchu české radiologie ve světě.

Na poli veřejné infrastruktury dodal Siemens řídicí systém pro budovu City Green Court, první kancelářskou stavbu, která v České republice získala certifikaci LEED Platinum za energetickou úspornost. Ve Zlínském kraji Siemens dodal systémy měření, regulace a zabezpečení pro zrekonstruovaný Baťův institut ve Zlíně. Společnost se může pochlubit také dodávkou tří elektrických více systémových lokomotiv typu EuroSprinter pro společnost AWT a výrobou vysokorychlostních vlakových souprav Railjet pro České dráhy.

Siemens také pokračoval v rozšiřování svých závodů a vývojových center. V Trutnově byla otevřena zcela nová výrobní hala, která umožnila přesunout odloučená pracoviště a zavést nové výrobní programy spínacích a signalizačních prvků. Brněnský závod Siemens se může pochlubit dodávkou turbín do devíti zemí světa, nejčastěji do Ruska a Turecka, a novými dodávkami na izraelský trh.

Siemens působí v Česku již 123 let a v současnosti zaměstnává 9700 lidí. Vedle prodejních, servisních a vývojových aktivit Siemens provozuje v České republice sedm výrobních závodů. V Brně vyrábí průmyslové parní turbíny a v nedalekém Drásově elektromotory a generátory. Ve Frenštátě pod Radhoštěm a Mohelnici vyrábí elektromotory, ve druhém mohelnickém závodě pak také přípojnicové systémy. Nízkonapěťovou jisticí a spínací techniku vyrábí v Trutnově a pod značkou OEZ v Letohradě.

21.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...