1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ABB a Porsche chystají nabíjecí stanice pro Japonsko

abb logo1Dohoda ABB a společnosti Porsche Japan stojí na počátku rozvoje nabíjecí infrastruktury pro elektromobily včetně novinky Taycan - prvního plně elektrického vozu - který vstoupí na japonský trh v roce 2020.

Porsche Japan instaluje nabíjecí stanice ABB pro vlastní elektromobily v centrech firmy Porsche a na veřejných prostranstvích po celém Japonsku. První instalace má proběhnout v polovině roku 2020.

V roce 2050 by měly v Japonsku jezdit jen elektromobily a hybridy

Spojení obou firem je základem pro významné rozšíření e-mobility v Japonsku. Spolupráce povede k vytvoření nové generace nabíjecích adaptérů převyšujících příkon 150 kW a kompatibilních s rychlonabíjecím standardem CHAdeMO. Japonská vláda si stanovila ambiciózní cíl prodávat do roku 2050 pouze elektromobily a hybridní vozy. Krok je výsledkem snah o zásadní snížení produkce oxidu uhličitého a dalších skleníkových plynů, které výraznou měrou přispívají ke globálnímu oteplování.

“Rozsáhlé znalosti ABB v oblasti nabíjení elektromobilů a důraz firmy Porsche na vysoký výkon jsou úspěšnou kombinací směřující k revoluci v oblasti udržitelné mobility v Japonsku a pomohou zemi naplnit její bezemisní závazky,” uvádí Frank Muelhon, ředitel divize ABB pro nabíjecí infrastrukturu.

Do roku 2025 polovina vozů Porsche na elektrický pohon

Nový typ Porsche Taycan vstoupí na japonský trh v roce 2020. S maximálním výkonem 600PS (440kW) může sportovní sedan zrychlit z 0 na 100km/h během pouhé 3,5 vteřiny a jeho maximální dojezd je více než 500km (dle normovaného jízdního cyklu NEDC). Poptávka po prvním elektromobilu firmy Porsche byla enormní, do března 2019 o jeho pořízení projevilo zájem více než 20 000 zákazníků z celého světa. Po jeho uvedení na trh v roce 2020 se firma Porsche pustí do vývoje multifunkční kombi verze vozu EV Cross Turismo.

Prezident Porsche Japan Toshiyuki Shimegi ke spolupráci dodává: “Jsem potěšen, že nabídneme díky spolupráci s ABB našim zákazníkům nejvýkonnější síť rychlonabíjecích stanic na světě. Do roku 2025 by mohla až polovina vozů Porsche mít elektrický pohon – buď jako součást hybridního konceptu nebo jako samostatný elektromobil. Proto je budování infrastruktury nabíjecích stanic klíčovým krokem pro majitele elektrovozů, ale také pro firmu Porsche a její projekt elektromobilů.”

S více než deseti lety zkušeností na trhu s nabíjecími systémy je ABB skvělým partnerem pro proměnu japonského modelu dopravy. ABB je zakládajícím členem standardů CHAdeMO a Asociace nabíjecích standardů CCS a jako hlavní partner šampionátu FIA Formule E zásadně proměňuje svět udržitelné elektromobility.

Společnost ABB již prodala více než 10 500 rychlonabíjecích stanic v 73 zemích světa.

24.07.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...