1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Akcionáři NWR schválili prodej ostravských OKK Koksoven

minerAmsterodam - Akcionáři těžařské společnosti New World Resources (NWR) na mimořádné valné hromadě schválili prodej ostravských OKK Koksoven skupině Metalimex za 95 milionů eur (2,6 miliardy korun).

Oznámila to firma ve své tiskové zprávě.

Transakci již minulý měsíc odsouhlasil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). NWR prodejem reaguje na měnící se tržní podmínky. Společnost se také chystá uzavřít Důl Paskov na Frýdecko-Místecku, protože ho výhledově nepovažuje za konkurenceschopný.

OKK tvoří v rámci skupiny NWR samostatný segment, má nezávislé vedení, v koksovnách nyní pracuje 732 zaměstnanců. V současnosti provozuje jediné zařízení v Ostravě - Koksovnu Svoboda. Koksovna provozuje čtyři koksárenské baterie.

Metalimex a její mateřská společnost MTX CZ jsou české společnosti obchodující s hliníkovými plechy, mědí, ocelí, železnou rudou, uhlím a dalšími komoditami ve střední Evropě.

Společnost NWR, která sídlí v Amsterodamu, patří téměř ze dvou třetin skupině BXR, v níž má zhruba poloviční podíl podnikatel Zdeněk Bakala. NWR je kotována na burze v Londýně, Praze a Varšavě.

05.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...