1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Skoda PlzenDoosan Škoda Power získala již druhý projekt v Jordánském království. V rámci čtvrté etapy výstavby paroplynové elektrárny Samra rozšíří stávající plynový cyklus o parní část.

Doosan Škoda Power do elektrárny dodá parní turbínu s generátorem o výkonu 70 MW. Součástí dodávky jsou také další systémy turbosoustrojí.

„ Základ dodávky pro Samru v Jordánsku tvoří moderní jednotělesová parní turbína s přihříváním a axiálním výstupem do vzduchem chlazeného kondenzátoru,“ upřesnil Tomáš Winkler, manažer tohoto projektu v Doosan Škoda Power.

Objednatelem je čínská SEPCOIII ELECTRIC POWER CONSTRUCTION CORP., která je rovněž hlavním dodavatelem celého projektu pro vlastníka a provozovatele elektrárny, společnost Samra Electric Power Company Jordan. Odeslání vyrobené parní turbíny a dalších dodávek Doosan Škoda Power na stavbu se plánuje na polovinu roku 2017, uvedení elektrárny do komerčního provozu pak přibližně o rok později.

V Jordánsku je v úspěšném provozu parní turbína 135 MW, instalovaná již od roku 2011 v paroplynové elektrárně Al Qatrana, která pro Doosan Škoda Power představuje velmi pozitivní referenci.

16.02.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...