1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Energetická Npower propustí více než 13 procent zaměstnanců

nezamestnanost1Londýn - Britský dodavatel energie Npower hodlá v příštích osmi měsících zrušit 1460 pracovních míst v rámci plánovaného přesunu zákaznických a některých kancelářských služeb na firmy Capita a Tata Cosultancy.

Npower je divizí německé RWE a v Británii má celkem 11.000 zaměstnanců.

"Tato restrukturalizace je nutná, pokud chceme našim zákazníkům dodávat služby na úrovni, jaké si zaslouží," prohlásil generální ředitel Paul Massara. Npower patří mezi "velkou šestku" dodavatelů energie v Británii. Letos v říjnu firma oznámila, že zvýší ceny pro domácnosti v průměru o 10,4 procenta.

RWE již dříve uvedla, že plánuje v letech 2014 až 2016 propustit v Evropě 6750 zaměstnanců. Důvodem je hluboká krize v evropském energetickém průmyslu.

RWE tento týden rovněž zrušila plány na výstavbu jedné z největších větrných elektráren na otevřeném moři na světě Atlantic Array, která se měla nacházet v Británii. Důvodem je nejistota, zda bude britská vláda po nedávném růstu cen plynu a elektřiny dále podporovat rozvoj obnovitelných zdrojů energie.

RWE je druhým největším energetickým koncernem v Německu. Působí také v České republice, kde je největším hráčem na trhu s plynem. V současnosti má celkem 67.400 zaměstnanců.

29.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...